Afwasstation voor herbruikbaar servies
Fastfoodrestaurants zijn blij met de nieuwe service
Overheden over de hele wereld werken aan richtlijnen en wetten voor milieuvriendelijkere verpakkingen in alle facetten van het leven. Sinds 1 januari 2023 heeft Frankrijk wegwerpverpakkingen voor voedsel, dat op locatie in fastfoodrestaurants wordt geconsumeerd, verboden. Wegwerpverpakkingen moeten plaats maken voor herbruikbaar servies. Dit zou zo'n 150.000 ton afval per jaar besparen. Meiko en TGW – Tri-O Greenwishes Groom werken nauw samen aan deze missie. De bedrijfsleidster Anne-Sophie Colin is bij de dochteronderneming Aquarys verantwoordelijk voor de omzetting.
Afwasservice voor fastfoodrestaurants
Restaurants in en in de buurt van een winkelcentrum in La Défense hebben vraag naar schoon, herbruikbaar, altijd beschikbaar servies. Aquarys voorziet in deze behoefte. De M-iQ Cup, een bandtransportmachine van Meiko, helpt bij de omzetting. Het apparaat is 14 meter lang en 1,90 meter hoog en reinigt 15.000 stukken servies per uur. De herbruikbare verpakkingen worden per bakfiets van de restaurants naar het afwasstation vervoerd. Met serveerwagens worden ze de vuile kant binnengebracht, waar medewerkers de bakjes van glas, kunststof en roestvrij staal op de transportband met vingermeenemers van de vaatwasmachine plaatsen.
Schone en milieuvriendelijke wasprestatie
Dankzij de hoge wasdruk, demiwater en een speciaal filter verbruikt de M-iQ 35 procent minder water dan vergelijkbare machines op de markt. Het energieconcept van de M-iQ zorgt voor een optimale energiebalans: de warmtestroom wordt naar de voorspoelzone geleid, wasem en damp koelen af en helpen bij het opwarmen van het drinkwater. Dat bespaart 50 procent stroom in vergelijking met andere wasoplossingen.
Optimale droging van herbruikbaar servies
Het MEIKO ACTIVE reinigingsmiddel zorgt voor een perfect reinigingsresultaat, zelfs bij hardnekkige vervuilingen. Het naglansmiddel van de productfamilie is speciaal ontwikkeld voor kunststof serviesgoed. Hetzelfde geldt voor de droogzone en de trildroogzone, waarbij druppels in en op het serviesgoed effectief worden afgeschud. Op die manier verschijnt er aan de andere kant van de machine, aan de schone kant, serviesgoed dat niet alleen schoon is, maar ook klaar is om te worden opgestapeld voor verpakking en transport.
Efficiënt behoud van warmte-energie binnen het vaatwasproces
De hoogste eisen op het gebied van hygiëne en arbeidsomstandigheden
Ruimtelijk gescheiden door een muur komt het schone vaatwerk niet in contact met het vuile. “We werken strikt volgens de HACCP-normen, die maandelijks worden gecontroleerd. Het onafhankelijke instituut en wij zijn zeer tevreden over het reinigings- en wasresultaatˮ, vertelt Anne-Sophie Colin. In de gehele ruimte is de temperatuur altijd 20 graden, ongeacht of het zomer of winter is. Een speciaal ventilatiesysteem, dat is aangesloten op de vaatwasmachine, zorgt voor een ergonomisch ruimteklimaat en derhalve voor optimale werkomstandigheden.
De monstertaak samen volbrengen
“De behoefte aan continu beschikbaar en hygiënisch gewassen herbruikbaar servies zal blijven stijgenˮ, weet Anne-Sophie Colin zeker. Ze heeft voorzorgsmaatregelen getroffen. Naast de eerste kan snel een tweede afwaslijn worden geplaatst, zodat heel Parijs straks voorzien is van hygiënisch schone herbruikbare verpakkingen. “We zijn blij dat we met onze service aan een dringende behoefte kunnen voldoen en dat we samen met onze klanten een belangrijke stap zetten richting een circulaire economie. Met de M-iQ van MEIKO hebben we de juiste oplossing en een betrouwbare partner aan onze zijde. We kijken vol verwachting en vertrouwen naar de toekomst, want we hebben alles in huis om deze monstertaak te volbrengen.ˮ